Aankoop van Vogels

Het aanschaffen,houden, verzorgen, en kweken van vogels

1) de beginnende vogelliefhebber kan het beste zijn vogels aanschaffen bij een ervaren kweker, die je alles kan vertellen over de betreffende vogel, kijk altijd of de vogel gezond is, geen waterige oogjes heeft en niet bollig zit, blaas de vogel van onderen of deze geen halve maan achtige blauw vlek vertoond? is dat wel het geval dan heeft de vogel een zieke lever of bacteriele ziekte.in dat geval de vogel niet meenemen!

2)Bij het houden van vogels kun je kiezen voor broedkooien, kweekboxen,of een voliere met aparte rennen, je kan ook kiezen voor een gezelschaps voliere(begroeid)met in de wintereen licht verwarmt binnenhok, bij de laatste goed opletten wat je voor vogeltjes bij elkaar zet. Op google kun je bijvoorbeeld de naam van de vogel intypen, en zo zien wat voor vogeltje het is ,en of het bij andere soorten past?want bij (tropische) vogels heb je grote en kleine soorten, verdraagzame vogeltjes en agressieve vogeltjes.agressiviteit kan ook veroorzaakt worden door de kleur van de vogel!

3)Verzorging; zorg dat de vogels altijd beschikken over het juiste zaad, vogelgrit mag ook nooit ontbreken voor de vertering van de zaden, sepia voor de kalk, altijd schoon water(en badwater)ei of krachtvoer, als bodem bedekking kun je tegenwoordig uit diverse bodembedekkers kiezen, schelpenzand, houtsnippers(alleen binnen gebruiken), en mineralen.Af en toe wat groenvoer of vogelmuur stellen ze ook zeer prijs.Parkietachtigen dienen twee maal per jaar een wormenkuur te krijgen.